In ’t zonnetje

In deze rubriek zet ik regelmatig een bijzonder iemand in het zonnetje.

Hans Bax

Een echte gentleman, die laat zien dat Noblesse Oblige voor iedereen geldt. Schreef recensie over “De mens in de 21e eeuw”. Zie http://www.pyramide.nl. Is zeer actief en zet zijn diverse kwaliteiten nationaal en internationaal in voor diverse organisaties. Een man die ik als professional en medemens zeer waardeer en hoogacht. Een voorrecht om hem te kennen.

Engbert Breuker

Ik ontmoette hem als Chief Emotion Officer van Pentascope. Hij is lid van de Commissie van Aanbeveling van de Stichting Globaliseringscentrum en nam deel aan de workshop “Duurzame ontwikkeling”. Zie http://www.ikverbind.nl. Engbert is origineel, gedreven en verbindt graag en zet op verschillende manieren zijn deskundigheid en vaardigheden in voor een duurzame wereld. Ik onderhoud graag een duurzame relatie met hem. Lees meer over hem op http://www.bewegende-beelden.nl en http://www.svnnederland.nl

Lies Visscher

Een fenomeen. Nooit iemand gezien die naast de zorg voor haar gezin zich zo inzet voor zoveel verschillende projecten, waarmee zij praktische resultaten wil bereiken en bereikt voor een betere, duurzamere samenleving. Zoals het Verbond voor Duurzame Ontwikkeling en de Stichting Leven met de Aarde. http://www.sdnl.nl/cv-lies-visscher.htm.

Sandy Wetzels

Als ik nog een keer incarneer, dan graag met haar als zus. Haar enthousiasme en humor gaan samen met diep psychologisch inzicht en scherpzinnige analyses. Zorgvuldig, respectvol, direct en liefdevol brengt zij die over naar de ander. Een feest om met deze bijzondere danstherapeute samen te werken, zoals in de workshop “Effectief omgaan met boosheid”.

Yolanda Eijgenstein

Yolanda, zakenvrouw van het jaar 1997, verrast de wereld nog steeds met haar ondernemerschap en creativiteit. Zie http://www.atzero.nl. Met persoonlijke, bijzondere mailingen en visitekaartjes brengt ze haar onderneming Why Company onder de aandacht. Ik mocht haar interviewen in de aflevering op 12-03-2002 van het zesdelige KRO-programma Vasten, dat ik presenteerde. Een bijzondere kennismaking. In datzelfde jaar startte zij met haar unieke schoolconcept Iederwijs. Zie http://www.iederwijslopik.nl. Of je het nu wel of niet iets vindt, maakt niet uit. Het is indrukwekkend, dwingt respect af en stemt tot nadenken.

Huub en Adelheid Kortekaas

Begin dit jaar bezochten Joke en ik Huub en Adelheid Kortekaas. Een bijzondere ontmoeting, waarbij Huub en ik ons boek uitwisselden. Ga naar http://www.huubkortekaas.nl en onderstaande filmpjes. Die laat ik graag voor zichzelf spreken. Ga naar http://www.ikverbind.nl en je begrijpt de verbinding. Bekijk de videopresentaties van Huub & Adelheid Kortekaas:

THE SPIRITUAL GARDEN: http://pepeyn.nl/downloads/kortekaas/spiritualgarden.mov
(speelt af met QuickTime) http://pepeyn.nl/downloads/kortekaas/spiritualgarden.wmv
(speelt af met MediaPlayer)
DE TEMPELHOF: http://www.pepeyn.nl/downloads/HK_video.mov (speelt af met QuickTime) http://www.pepeyn.nl/downloads/HK_video.wmv (speelt af met MediaPlayer)

Dirk van de Glind

Dirk is al vele jaren docent Levensbeschouwelijke Vorming aan het Christelijk Lyceum te Apeldoorn. Zeer gedreven en betrokken bij zijn leerlingen. Sinds enkele jaren verzorg ik heel graag een paar gastlessen voor vijf havo en vwo. Telkens weer een bijzondere ervaring. Dirk is zo’n docent die leerlingen later in positieve zin herinneren. Die hen iets meegeeft op hun levensweg op zoek naar de zin van het leven en hun authenticiteit. Hij is auteur van de “Reisgids voor gelukszoekers”. Een van die (vele) docenten waar we in Nederland zuinig op moeten zijn. Bedankt Dirk!

Anita den Besten en Cordula Huisman

Twee mensen tegelijk die ik graag in het zonnetje zet, omdat zij met een bijzonder initiatief zijn gekomen. Zij schenken aandacht aan de te vroeg geboren en overleden kinderen. In het verleden was er weinig voor deze kinderen en daarmee ook voor hun ouders. Uit mijn eigen praktijk weet ik hoe belangrijk het is voor de mens als individu en voor relaties om het verlies van een kind goed te kunnen verwerken. Anita en Cordula leveren daarbij een bijzondere bijdrage. Zie http://www.kindermandjes.nl.

IMC Weekend School

Dit keer zet ik graag een instantie in het zonnetje. In 1998 startte de IMC Weekend School. Gedurende drie jaar worden gemotiveerde kinderen uit achterstandswijken in het weekend extra lessen gegeven. Daardoor hebben zij betere perspectieven, wordt hun zelfvertrouwen vergroot en zijn zij in staat zichzelf beter te ontwikkelen en ontplooien. Er zijn nu meerdere vestigingen, verspreid over het land. Ieder met een eigen netwerk van sponsors, gastdocenten en vrijwilligers. Zie voor meer informatie http://www.imcweekendschool.nl. Steun hen s.v.p.

Dance4Life International

Ik zag op 9 december bij FD Outlook de bijzondere presentatie van Eveline Aendekerk, Managing Director van Dance4Life International. Het is tragisch dat het noodzakelijk is, maar bijzonder zijn alle inspanningen die wereldwijd verricht worden om hiv en aids terug te dringen. Ontdek het zelf op http://www.dance4life.com. Zet kinderen en volwassenen weer in de zon!

Pieter Hameetman

Alle reden om een van onze beste vrienden eens in het zonnetje te zetten. Pieter Hameetman staat namelijk op de 55e plaats in De Duurzame 100. Hij is waterbouwkundige en econoom en als manager innovatie bij de Koninklijke BAM Groep al jarenlang zeer actief, gewaardeerd en veel, ook in het buitenland, gevraagde deskundige op het gebied van duurzame woningbouw. Hij schreef het boek “Toolkit Duurzame Woningbouw” en onlangs kwam bij BAM het handzame en zeer informatieve boekje “Duurzaamheid verklaard” uit. Een zeer bevlogen en gedreven topper op het gebied van duurzaamheid bij wie velen, waaronder ministers, graag om advies vragen. Hij viel met zijn projecten diverse keren in de prijzen. Pieter is lid van het Platform energietransitie Gebouwde Omgeving, de Energieraad van de stad Breda en de Klimaattafel in Amsterdam.

Zie http://www.trouw.nl/groen/nieuws/duurzamehonderd/ en http://www.bamvastgoed.nl.

Peggy Eckenhuijsen Smit

Behalve een mooi mens is Peggy ook een zeer creatieve en gepassioneerde danstherapeute, die een eigen methode ontwikkelde voor kinderen die sociaal emotionele ondersteuning nodig hebben. De hele klas, inclusief de leerkracht doet mee. Door haar liefdevolle, integere en professionele werkwijze openen de kinderen zich. Door dans-, drama en droomoefeningen ontdekken zij de schatkist in zichzelf en die van de ander. Dat komt hun gedrag, op school en thuis, en hun prestaties ten goede en leidt tot grotere verbondenheid in de klas. Elke school die hierin investeert bespaart vele kosten en levert optimaal presterende kinderen af. Zie http://www.kinderdanstherapie.nl

Evelyn van Royen

Zo’n leuke, pittige vrouw die zoveel in haar mars heeft en zoveel activiteiten onderneemt dat je er met groot respect kennis van neemt. Zie haar Linked In-profiel. Ze is o.a. voorzitter van de Stichting Melania. http://www.melania.nl Zij zoekt daarvoor nu een opvolgster. Als je meer informatie wilt, zelf ervoor voelt of iemand weet meld het me dan s.v.p. via dit weblog of b.j.p.vandermieden@ikverbind.nl

de Heerlijckheyt, restaurant Het Loo

De scepter wordt er gezwaaid door de heer Jeronimus en samen met zijn team zorgt hij voor een prima ontvangst en……. last but not least,  een heerlijke maaltijd. Een uitstekende prijs-prestatieverhouding en het is er goed toeven. Ook met ons kleinkind, destijds nog een peuter, konden we er goed terecht. En…….. ze zijn alert en niet te beroerd voor iets extra’s. De menukaart is gevarieerd met voldoende keuze aan vegetarische gerechten. Wat minder uit eten gaan is geen wonder in deze tijd, maar als je dan gaat dan is dit restaurant zeker aan te bevelen. Nu vinden wij dat blijkbaar niet alleen, dus het is wel aan te raden om van tevoren te reserveren. De ligging is uitstekend. Vlak naast paleis(park) het Loo. Daar is het goed toeven, voorafgaand aan de maaltijd.  Uw bevindingen mag u hier kwijt. Ik ben natuurlijk wel benieuwd hoe het jullie bevalt.

Ik vroeg laatst, afwijkend van de kaart, gewoon om twee bolletjes ijs. Kijk dat kleden ze dan leuk aan met geraffineerd wat fruit erbij: 

7 responses

5 06 2008
Engbert

Mooi om zo te lezen… je verdient hetzelfde..staat er al een artikel van jou op bewegende beelden?

1 08 2008
Bert-Jan van der Mieden

Beste Engbert,

Bedankt voor deze reactie. Ik heb nog niet geschreven op bewegende beelden, maar houd dat zeker in gedachten. Je merkt wel dat ik op dit moment druk doende ben met het opbouwen van dit weblog. Hartelijke groeten,

Bert-Jan

11 09 2008
Yolanda Eijgenstein

Goedemorgen Bert-Jan,

Altijd fijn om in het zonnetje te staan.
Voelt lekker warm.
Dank voor je woorden.
Heb het naast Why Company, Iederwijs en kids erg druk met uit de klauwen gelopen hobby: MiYu Magic Stones. (zie http://www.miyu.nl) Ben er super trots op en geeft een bijzonder gevoel om een droom werkelijkheid te maken… en het te laten slagen… elke keer weer… met ups en downs uiteraard.
Als ik iets meer tijd heb, spreken we een keer af.
Hoop dat alles naar wens gaat met jou.

Met magische groet van Mi voor Yu,

Yolanda

11 09 2008
Bert-Jan van der Mieden

Hoi Yolanda,

Zo mag ik het graag horen: Lekker warm in het zonnetje en je vult me aan met weer een bijzonder en creatief project van jou. Gaat jou zeker weer lukken. Succes! En degenen die mij kennen en mijn weblog lezen weten het: Tijdsbesteding is een eigen keuze. Alles op het goede moment. Wat mij betreft tot ziens en hartelijke groeten,

Bert-Jan.

1 11 2008
Anita den Besten

Hallo Bert-Jan,

Hartelijk dank dat je ons in het zonnetje hebt gezet, het is altijd fijn dat mensen ons waarderen.
Veel succes met alles en wie weet komen we elkaar weer eens tegen.

Hartelijke groeten,
Anita den Besten
Kindermandjes.nl

9 12 2008
Ananda Reijnen

Beste Bert-Jan,

Hartelijk dank voor je positieve bericht over IMC Weekendschool. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee. Heel veel succes met de site.

Met vriendelijke groet,
Ananda Reijnen
IMC Weekendschool

22 11 2010
Evelyn Y. van Royen

Hoi Bert-Jan,

Dat kon ik toch vanmorgen niet bedenken, dat ik vanavond bij jou in het zonnetje zou staan! Helemaal geweldig, maar daar ben jij ook jij voor: de man die de wereld verbindt! Blijf verbinden totdat we één gigantisch groot netwerk vormen! Have fun and thanks!
Evelyn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: