Dit wens ik jullie toe………….

31 12 2011

Laura van der Mieden

Ook dit jaar kregen we van Rick en Danielle weer een familiekalender en bijgaande foto is de voorplaat. Ik werd getroffen door deze foto van onze kleindochter Laura. Een jonge meid van drieëneenhalf, die vrolijk de camera inkijkt. Ze kijkt lekker stoer en uitdagend de wereld in. Zonnebril lekker eigenwijs op haar hoofd. Het is alsof ze zegt:”Kijk hier ben ik. Net als vele andere jonge kinderen ga ik hier het verschil maken. Doe je mee?”

Hoe oud je ook bent als je dit ziet en leest, wij zijn allemaal in wezen zoals Laura: Een jong kind dat onbevangen de wereld instapt. Dat kind zit in ieder van ons. Hoeveel leed, zorgen, verdriet, boosheid, teleurstelling en frustratie je nu ook hebt.

Velen van ons voelen de last van de economische, ecologische, psychologische, relationele en spirituele crises waarin we nu, van individueel tot en met wereldwijd, verkeren. Dat is de realiteit waarin wij nu leven. Daarover moeten we elkaar niet de put in praten of schrijven, maar het is wel goed, en zelfs dringend noodzakelijk, om ons daar terdege bewust van te zijn. Want wie diens eigen innerlijk kent en zich bewust is van de schijn en het lijden om zich heen kan zijn/haar plan trekken.

Wij volwassenen kunnen, met Laura en vele anderen, het verschil maken voor een duurzame en humanere wereld. “De wereld verbeteren begint bij ons Zelf”, dus laten we daar beginnen! En in onze eigen, directe omgeving. Herinner je je Kind Zijn en straal dat uit naar je omgeving. Laat dat het begin van al je communicatie zijn. Ook op straat of in de tram. En doe in leven, wonen en werken je eigen ding: In je huishouden, je zorg voor anderen, op je werk, in je vereniging, op het sportveld. Ieder op diens eigen, unieke, wijze een bijdrage leverend aan het grote Geheel. Klein of groot, het is allemaal honderd procent, als je het doet vanuit je Zelf: Het Kind in jou.

Ik doe dat o.a. via het IkVerbind-Platform. Als je op zoek bent naar medestanders en nieuwe verbindingen dan is dat misschien ook wel iets voor jou en voor anderen in je omgeving. Samen staan we sterker! Maar er zijn vele mogelijkheden. Pak in ieder geval s.v.p. de uitdaging die deze wereld biedt op en maak je eigen plan.

Dit alles wens ik jullie toe. Laten we er samen in 2012 iets moois van maken, juist in deze crisistijd: Een gelukkig, gezond, duurzaam, verbindend en succesvol nieuwjaar!

Met hartelijke groeten,

Bert-Jan van der Mieden.

 

 


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: