Sprekersprofiel Bert-Jan van der Mieden.

21 10 2011

De impact van ‘Vertrouwen’ en de drijvende kracht van ‘Verbinding’, dat is waar Bert-Jan van der Mieden in gelooft.

Waarom durven acrobaten in trapezes op angstaanjagende hoogte de gevaarlijkste trucs uit te halen? Omdat ze kunnen vertrouwen op een vangnet. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat zij durven te innoveren, zich kunnen ontwikkelen en ieders potentieel optimaal kunnen benutten.

Bij veel organisaties is er echter een gebrek aan dit vangnet, oftewel vertrouwen. Belangentegenstellingen, eilandencultuur en onnodige controlemechanismen leiden tot minder snelheid, hogere kosten en minder omzet.

Bert-Jan van der Mieden gelooft dat vertrouwen dé kritische succesfactor is voor duurzame ontwikkeling van organisaties anno nu. Als ‘vertrouwensmanager’ helpt hij organisaties met het winnen, herstellen en vergroten van vertrouwen in uw Zelf en bij uw medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Het resultaat? Meer snelheid, meer omzet en meer energie voor innovatie.

Bert-Jan van der Mieden werkt sinds 1992 als ondernemer, vanuit zijn eigen organisatie Pyramide. Daarvoor werkte hij in de gezondheidszorg en vervulde hij diverse staf- en managementfuncties in het bedrijfsleven. Bert-Jan heeft tevens jarenlange bestuurservaring.

Door zijn indrukwekkende interview met Pim Fortuyn in 2001 werden zijn kwaliteiten als diepte-interviewer ontdekt, kreeg hij veel media-aandacht en presenteerde hij een eigen programma voor de KRO. Van der Mieden is auteur van het standaardwerk ‘De mens in de 21e eeuw’. Hij introduceert daarin de ‘bewustwordingspsychologie’ en het daarop gebaseerde vertrouwensmanagement.

Naast zijn rol als ‘Vertrouwensmanager’ zet Bert-Jan van der Mieden zich in voor de rechten van de mens als oprichter van de Stichting Globaliseringscentrum. Door de toenemende globalisering worden mensen en organisaties steeds indringender betrokken bij (schending van) de mensenrechten. Mensen en organisaties hebben echter weinig inzicht in de invloed die zij hebben op de mensenrechten en hoe zij deze kunnen verankeren in hun dagelijkse leven en in de organisatieprocessen.

Via het Crowdsourcing Platform Ik Verbind bouwt Bert-Jan van der Mieden aan een multidisciplinair netwerk, met als doel acht mensenrechtenthema’s zoals gelijkwaardigheid, veiligheid en respect te realiseren in binnen- en buitenland. Het verbinden van particulieren en professionals uit het bedrijfsleven, kunst en cultuur, maatschappelijke organisaties, overheid, politiek, religie en de wetenschap maakt het mogelijk om door co-creatie en via multidisciplinaire projecten ons Zelf te ontwikkelen én een humanere wereld te realiseren.

In zijn presentaties vertelt Bert-Jan van der Mieden op inspirerende wijze hoe we door ‘vertrouwen’ en ‘verbinding’ duurzame ontwikkeling kunnen realiseren. Hij doet dit vanuit zijn heldere visie op innovatie en het implementeren van de mensenrechten. Bert-Jan van der Mieden stuurt u naar huis met nieuwe inzichten en tools voor zowel het creëren van meer vertrouwen in uw Zelf als het vertrouwen in en van uw medewerkers, klanten en andere stakeholders. Dit vertrouwen resulteert in meer snelheid in uw organisatie, minder kosten en meer omzet. Daarbij leidt het tot hogere kwaliteit, meer energie en betere relaties, zowel binnen als buiten uw organisatie.

Een bijzondere belevenis

Een bijzondere ervaring zijn de spreekbeurten in combinatie met zijn klassieke piano-improvisaties. Hierdoor ontstaat een bijzondere sfeer en wordt het besprokene ervaren.

Jhr. Bert-Jan Peter van der Mieden
Tel: 055 5 22 39 26 / Mobiel: 0653 31 31 47.

Duur van de lezingen en interactiviteit in onderling overleg. Ook inzetbaar als dagvoorzitter en interviewer. Vergoeding in onderling overleg.

Lezingen

“Vertrouwen en verbinding als vliegwiel voor duurzame ontwikkeling” / “Vergroot je impact. Vergroot vertrouwen.” / “Verbind voor mensenrechten”/ “Persoonlijk leiderschap” / “Levenskunstenaars” / “Duurzame relaties” / “Besluitvorming” / “Perspectieven van crises”


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: