Uitreiking eerste Granny-Award

21 02 2011

Op donderdag 17 februari j.l. overhandigde ik, als voorzitter van de Stichting Globaliseringscentrum, mevrouw Abbekerk uit Ugchelen de eerste Granny-Award. Deze Award werd dit jaar voor het eerst en wordt voortaan elk jaar uitgereikt aan die oudere dame die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maakt of onlangs heeft gemaakt. Hoe ontstond dit initiatief? Via Twitter vernam ik dat in Engeland een oudere dame met haar handtasje drie inbrekers verjoeg, die een winkeldiefstal wilden plegen. Onverschrokken ging ze hen te lijf. Ik kwam toen op de gedachte om een oproep te plaatsen op Twitter : ‘Wie weet iemand die in aanmerking komt voor een Granny-Award?” Tevens riep ik kunstenaars op om met een voorstel te komen voor een ontwerp. Dat laatste leverde geen reactie van een kunstenaar op, maar wel van de twitterende ondernemer Will Robben, die opperde een Granny Smith-appel in was te laten maken. Dat bracht mij op het idee om een bloemstuk te laten maken met Granny Smith-appels erin verwerkt. Vervolgens kreeg ik een reactie van Corinne Abbekerk die aangaf dat haar moeder in aanmerking kwam voor deze Award. Via Direct Message vroeg ik haar waarom en waar haar moeder woonde.

Zij schreef terug dat haar moeder niet alleen haar zieke vader trouw verzorgt, maar ook – ondanks al die intensieve zorg – altijd klaar staat voor haar kinderen en kleinkinderen. Een mooie en goede reden. We spraken een datum af en zij zou samen met haar partner om 19.00 uur aanwezig zijn. Hij zou zorgen voor de foto’s. Toen ik bij bloemisterij Gorkink in Apeldoorn met mijn opgepoetste appels kwam, was degene die mij hielp wel benieuwd waar dat voor was. Vervolgens was zij zo enthousiast over dit idee dat ze het wilde sponsoren. Hartverwarmend! Hulde en dank dus aan Gorkink. Zie hier de foto’s van deze bijzondere gebeurtenis. Met dank aan Rob Feber. (zie http://www.robfeberfotografie.nl) Ze waren er heel blij mee en het was een feest om te doen. Volgend jaar doen we het weer.


Acties

Informatie

4 responses

23 02 2011
Corinne

Beste Bert-Jan,

Bedankt voor de geweldige ervaring! Uitdagend idee en in 2011 voor ons een onbeschrijflijke ervaring. Mijn moeder praat er dagelijks over, zo’n unieke avond is het voor haar geweest!
Verwacht dat je voor 2012 ook wel iemand kunt vinden! Er zijn oudere dames genoeg die een ‘schouderklopje’ verdienen!

Met vriendelijke groet,
Corinne Abbekerk

23 02 2011
Bert-Jan van der Mieden

Beste Corinne. Prachtig! Ik hoop dat ze er nog lang van mag genieten. Volgend jaar gaan we er weer voor. Hartelijke groeten, Bert-Jan.

30 08 2011
Wilmy

Is dit ook voor mannelijke Granny’s?? Dan weet ik er wel een 🙂

30 08 2011
Bert-Jan van der Mieden

Wilmy dank voor je reactie: Mijn antwoord is: Uiteraard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: