Het “Carrièredocument”: Het ultieme geschenk

31 03 2010

We brengen het grootste deel van onze tijd op het werk door. Voor veel mensen is het begrijpelijkerwijs dan ook flink wennen wanneer ze hun actieve loopbaan beëindigen. Het bedrijf draait door, maar zónder hen. In die overgangsfase kan iemand zijn draai vaak moeilijk vinden, zich zelfs nutteloos voelen. Voor een collega, medewerker of voor een directeur die na jaren trouwe dienst met pensioen gaat, is een Carrièredocument het ultieme afscheidsgeschenk. Maar ook ondernemers kunnen ertoe besluiten!

De vertrekkende medewerker staat centraal

Een Carrièredocument is een professioneel gemaakte en zeer persoonlijke dvd-productie, waarin bijvoorbeeld de vertrekkende of jubilerende medewerker centraal staat. Aan de hand van o.a. vraaggesprekken met collega’s krijgt de loopbaan van de hoofdpersoon gestalte en wordt duidelijk op welke wijze diens kennis en ervaring in het bedrijf zullen ‘voortleven’. Uit de psychologie is bekend dat ‘er toe doen’ uiteindelijk de diepste wens is van ieder mens. Het Carrièredocument vervult die wens, en is daarmee veruit het mooiste geschenk dat een bedrijf ooit aan een vertrekkende collega kan geven!

De ondernemer: Diens kennis en ervaring is van onschatbare waarde

Maar ook een ondernemer kan besluiten tot het maken van een Carrièredocument. De praktijk leert dat men dat veelal niet doet vanuit bescheidenheid. Men wil zichzelf niet op de borst slaan. Daar gaat het echter niet om. U kunt een prachtig document laten maken voor uw nageslacht. Men zal u er dankbaar voor zijn. Maar ook voor andere en startende ondernemers aan wie u uw inzichten, kennis en ervaring kunt overdragen. U bent zelf waarschijnlijk ook door schade en schande wijs geworden en heeft te maken gehad met kansen en mogelijkheden, maar ook met belemmeringen, blokkades, weerstanden enz.
Door het Carrièredocument kunt u andere ondernemers (in spé) – bijvoorbeeld uw opvolger – daar inzage en inzicht in geven en hen inspireren, stimuleren en bemoedigen.

Het Carrièredocument is door mij bedacht en ontwikkeld. De dvd-producties worden gemaakt in samenwerking met Ruesink  Audio-, Video- en Foto-editing.

Het maken van een Carrièredocument

Een Carrièredocument is het ultieme afscheidsgeschenk bij pensionering. Een cadeau dat bovendien geen immense tijdsinvestering vergt, vanwege de efficiënte werkwijze van de makers. Allereerst vindt er eerst een voorgesprek plaats, meestal met het hoofd personeelszaken of met de (afdelings)directeur of afdelingsmanager. Of met u als ondernemer. Tijdens die eerste kennismaking bepaalt u samen met mij de onderwerpen die aan bod zullen komen. Verder wordt vastgesteld welke personen voor de camera zullen treden en op welke locatie er gefilmd zal worden. De opnamen vinden in de regel op één dag plaats en er wordt gewerkt met twee camera’s. Opdrachtgevers geven aan:”Door zijn integere wijze van vragenstellen en zijn vermogen om écht te luisteren, staat Bert-Jan van der Mieden garant voor een inhoudelijk eindresultaat dat volledig recht doet aan de carrière van de hoofdpersoon.”

Na het monteren van de opnamen wordt het Carrièredocument in een voorvertoning aan de opdrachtgever getoond. Dit is ook het moment om eventuele laatste wijzigingen te bespreken, waarna het Carrièredocument definitief wordt voltooid.
De duur van een Carrièredocument is minimaal 30 minuten en maximaal één uur.

Voor meer informatie kunt u mij bellen op 055 5 22 39 26 of mailen naar bjpvandermieden@pyramide.nl


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: