Gedachten over en aan Joep Straathof

23 03 2010

Op 19 maart j.l. overleed plotseling Joep Straathof, directeur van bureau Zuidema te Leusden. Hij werd 54 jaar. Met Joep Straathof volgde ik samen de opleiding tot Investors in People Adviseur. Dat was een boeiende ervaring. Daar stelde hij tijdens het diner de wereldvraag aan ieder van de groep:”Wat is jouw passie?” De meest mooie antwoorden en onverwachte hobby’s zorgden toen voor een onvergetelijke avond. Hijzelf bleek toneelregie als passie te hebben. Later behoorde hij tot een van de eerste kopers van mijn boek “De mens in de 21e eeuw” en nam hij deel aan de bewustwordingsdiners / inspiratiediners die ik in 2005 organiseerde. Hij stond mede aan de wieg van de ontwikkeling daarvan. Hij had zo zijn reserves bij de bewustwordingspsychologie en bewustwordingsmanagement maar nam actief deel aan de diners. We hadden in de loop der jaren diverse goede gesprekken met elkaar en hij nodigde me uit voor bijzondere gelegenheden bij bureau Zuidema. Het laatste contact dat we hadden was via Twitter. Hij wilde een keer met mij afspreken, omdat hij wilde weten hoe ik aan volgers kwam.

Het kwam er niet meer van. Joep is weer naar Huis. Hij zal de regie van zijn leven beslist hebben doorgesproken alvorens hij indaalde. Althans dat denk ik. Het Leven en de Dood blijven een mysterie. We weten hier niet wanneer we sterven en wanneer de ander heengaat. Teruggaat liever gezegd. Het plotselinge heengaan van een ander stemt je weer tot nadenken. Het leven kan zo voorbij zijn.

Ik mocht Joep heel graag. Een goede vent, met een duidelijke visie en mening, die hij niet onder stoelen of banken stak. Ook een binnenvetter denk ik en hij had ook iets ondoorgrondelijks. Maar ik had de laatste jaren weinig contact met hem. De goede herinneringen blijven en ook mijn gevoel voor Joep. Ik hoop zelf nog heel oud te worden, maar je wel weer te zien. Tot ziens dus Joep. Mijn gedachten gaan uiteraard ook uit naar zijn dierbaren, waaronder zijn familie, zijn vrouw en de kinderen. Wel thuis Joep en bedankt voor hetgeen je hier voor me betekende.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: