Wij hebben allemaal ons verhaal: Je levensverhaal in beeld vastgelegd

15 11 2009

Wij hebben allemaal onze levensvisie en levenservaringen. Het is mooi om die door te geven aan anderen. Wellicht kwam het daar niet van door drukte, omdat je er niet aan dacht, of niet wist hoe. Dat is jammer, want was het niet mooi geweest als je meer zou hebben geweten over het leven van je ouders of grootouders, of een andere belangrijke persoon in je leven? Of dat die bijzondere gebeurtenis destijds was vastgelegd? Ik bied je die gelegenheid, door deze voor je op dvd vast te leggen.

“Wist ik het maar” / “Zo wil ik herinnerd worden”

Veel kinderen weten weinig over en van hun ouders en/of grootouders. Ze willen het graag weten of voor het nageslacht behouden. De behoefte om inzicht te krijgen en te geven is er vaak wel. Het bevordert de onderlinge relatie en is een inspiratiebron en stimulans voor gesprekken. Vele herinneringen, gebeurtenissen, en de achtergronden daarvan, vervagen. Terwijl die onze levensloop juist in belangrijke mate bepaald hebben. In een levensdocument kun je je biografie vertellen aan de hand van feiten, ervaringen en belevenissen. Je kunt je levensvisie, missie en toekomstverwachtingen aangeven. Wat je wilde bereiken, bereikt heeft en nog wilt bereiken.

“Dit beelddocument is zo belangrijk voor ons om te hebben”

Welke keuzes maakte je, welke belangrijke beslissingen nam je en hoe kwam je daartoe en in welke omstandigheden? Wat hield je bezig in leven, wonen en werken? Waar ben je trots op en waar genoot je intens van? Een levensdocument voegt belangrijke informatie toe aan de herinneringen die men aan je heeft. Het leidt tot een beter beeld over je en tot meer en beter begrip. Je eigen unieke document over jouw unieke persoonlijkheid en unieke levensverhaal op dvd. Maak het kenbaar! Een origineel en uniek geschenk voor je omgeving en je nabestaanden!

Levensverhaal op dvd

“Er zijn beelden die je vaker weer terug wilt zien” “Onvergetelijk” “Zo open, zo verrassend”

De behoefte aan het verkrijgen van informatie via beelden wordt steeds groter. Begrijpelijk omdat die informatie betrouwbaar en authentiek overkomt en gemakkelijk wordt opgenomen. Wat we zien en horen herinneren we ons vaak beter dan vele woorden. Zeker als humor en ernst elkaar afwisselen. Wij verzorgen voor jou een levensdocument op dvd met bijvoorbeeld jouw levensverhaal, dat van je partner, gezins- of familieleden. Je kunt ook je vrije tijdsbesteding, je vrijwilligerswerk, enz. vastleggen. Maar ook het leven van je huisdier en wat die voor jou en anderen betekent. In het document kunnen meerdere personen aan het woord komen of geportretteerd worden. Kortom een portret op dvd zoals jij dat wilt!

Er kunnen opnames gemaakt worden van je omgeving, van plekken waar je gewerkt en gewoond hebt, of die je dierbaar zijn. Foto’s, films, documenten, dagboeken, voorwerpen en creatieve uitingen kunnen veelzeggend zijn en ingepast worden in het document. Anderen kunnen materiaal aanleveren, dat je in het document graag terugziet.

Waarom een document?

Redenen waarvoor men een document aanvraagt:(niet limitatief)

01. Vastleggen van een herinnering aan een of meerdere gebeurtenissen of personen
02. Kenbaar maken wie je was, bent en/of wilt zijn als persoon in leven en wonen
03. Om dankbaarheid, liefde en/of genegenheid te tonen
04. Ten behoeve van het familiearchief
05. Vanwege jouw of andermans leeftijd of een ernstige ziekte
06. Omwille van de juiste beeldvorming over jouw persoon
07. Ten behoeve van iemand die niet bij een belangrijke gebeurtenis kan zijn
08. Het vastleggen van je hobby, levenswerk, kennis, ervaring en/of inzichten

Voorbeelden van diverse gebeurtenissen die aanleiding zijn voor een document:

01. Emigratie of verhuizing
02. Een (bijzondere) verjaardag, als cadeau bij een bruiloft of ander feest
03. Jijzelf, een dierbare of iemand uit je omgeving lijdt aan een terminale ziekte
04. Een jubileum, afscheid, verkrijgen van een onderscheiding, de promotie

Onze werkwijze

In het voorgesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we je wensen, verwachtingen en de mogelijkheden. We bespreken wat je wel en niet in het document vastgelegd wilt hebben en het gebruik daarbij van materiaal en muziek. We bespreken hoe, waar, wanneer, met en voor wie het document gemaakt wordt. We nemen het gehele proces van idee tot het gewenste eindresultaat met je door en maken daar afspraken over. Op basis daarvan bieden wij je een voorstel aan en, als je daarmee akkoord gaat, gaan we aan de slag. Ook gedurende de voortgang van het proces kun je contact met ons opnemen en begeleiden we je.

Vooraf gaan wij, indien gewenst, omwille van het zorgvuldig begeleiden van het proces, een gesprek aan met de directe omgeving. In overleg met jou kan dit de partner, een ouder, gezinsleden, familieleden, je werkgever, je baas of collega zijn. Indien nodig kan iemand van een zorginstelling of een mantelzorger in het proces worden betrokken. Het document wordt met jou gemaakt door de interviewer en degene die voor het camerawerk, licht en geluid en het maken van de dvd zorgt. Wij helpen je graag bij het bepalen en samenstellen van de inhoud. Uiteraard gebeurt dit geheel naar jouw eigen wensen. Over de samenstelling van het document wordt vooraf en tijdens het maken ervan overlegd en worden goede afspraken gemaakt. Het spreekt vanzelf dat wij je privacy waarborgen. Vanuit onze professie zijn wij gebonden aan ons beroepsgeheim en dat passen we ook hier toe. Vooraf maken we afspraken over hoe met het materiaal wordt omgegaan.

Het resultaat

“Voor mij is dit zo’n dierbaar bezit” “Het heeft een positief effect op mijn relatie met……..”

Het spreken over en vastleggen van een document is een bijzondere, maar kan ook een emotionele ervaring zijn. Door onze professionele kennis en ervaring kunnen wij je hierin begeleiden en helpen met je presentatie. We maken er samen iets moois en bijzonders van.

De professionele en betrokken montage zorgt voor een bijzonder en blijvend document. Het roept onverwachte en mooie herinneringen op, is heel persoonlijk en boeit tot het eind. Daarom wil men het graag vaker zien en blijft men er regelmatig over praten. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar uit ervaring weten wij dat een levensdocument jou en anderen zelfs kan helpen bij het verwerken van (traumatische) ervaringen en gebeurtenissen. Het biedt een overzicht en inzicht. De ervaring leert dat het jou en anderen gelukkiger maakt. En is dat niet het belangrijkste?!

Nadat het document gemaakt is wordt dit persoonlijk bij je bezorgd en wordt het document met je bekeken en doorgenomen. Wijzigingen zijn uiteraard mogelijk. Jij bepaalt uiteindelijk – op basis van de gemaakte afspraken ten aanzien van inhoud, budget en gebruikte middelen en technieken – hoe de dvd er uit komt te zien. Het wordt jouw document en wij doen er alles aan om er een fantastisch levensdocument van te maken! Als je wilt kun je in of apart van het document een introductie of boodschap door jezelf laten toevoegen. De dvd, vanaf tot 30 minuten, heeft een menu, waardoor je direct naar bepaalde onderdelen van het document kunt gaan. Je kunt het document ook op streamingvideo ontvangen, zodat je het op internet kunt plaatsen. Voor het na enige tijd aanvullen van je document worden maatwerkafspraken gemaakt.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op met Bert-Jan van der Mieden. Telefoon 055 522 39 26 of mobiel: 0653 31 31 47.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: