Stad van Morgen op 090909 2e congres over duurzaamheid

19 08 2009

Op de dag van de duurzaamheid organiseert de Stichting Transformation, Indexation & Research het congres “Wat is welvaart?”
Locatie: ICSE Eindhoven (de oude Philipstoren) – 1e Verdieping – Auditorium. Vanwege de opening van het ICSE is de toegang tot het congres gratis. Het kan zijn dat ik die dag als dagvoorzitter optreed. Ik beveel die dag in ieder geval van harte aan. Bijgaand tref je het programma aan.

10.00: Introductie Stad van Morgen – Jean-Paul Close
Stad van Morgen is een samenwerkings community voor ondernemers, bedrijven, instellingen en overheid met het oog op duurzame transitie naar echte welvaart en welzijn op alle mogelijke gebieden. Stichting voorzitter Jean-Paul Close legt uit hoe dit werkt en zal u uitnodigen om actief mee te gaan doen.

10.30: Voedsel voorziening – Dick Veerman
“De foodbubbel is de volgende crisis”
Dick Veerman is oprichter van Foodlog.nl, de meest bezochte en kritische site over voedsel met meer dan 35.000 dagelijkse gebruikers. Veerman is journalist met een open visie over de manier waarop wij omgaan met voedsel en kartrekker van de subcommunity “voedsel”. Hij zal vertellen waarom wij hierin een crisis kunnen verwachten.

11.30: Duurzaam China – Lulu Wang
Lulu Wang is een bekende schrijfster van romans over de Chinese cultuur. Zij heeft ook heel duidelijke en diepe kennis van de Chinese en Europese cultuur. Lulu Wang gaat in gesprek met Jean-Paul Close om te kijken naar de verschillen en overeenkomsten die onze culturen kunnen binden. Zij gaat ook in op de voedselcultuur in China.

12.30: Uitreiking oorkonde “Stad van Morgen”
Stad van Morgen indexeert bedrijven volgens de Multidimensioneel Ondernemerschap Index. Elke maand ontvangt een bedrijf dat optimaal scoort (A score) een attentie en oorkonde.

lunch pauze: Op de begane grond is er een restaurant waar u kunt lunchen.

13.30: Industriële transformatie – Will Robben
“De botte bijl erin”
Will Robben is directeur eigenaar van Venrooy bv, een bedrijf in de maakindustrie dat hij in twee jaar tijd wist te transformeren in een groeiende organisatie binnen een krimpende markt. Hij voorziet een grote omwenteling in de mentaliteit en aanpak binnen de maakindustrie en presenteert zijn visie.

14.30: Duurzame automobiliteit – Geert Kloppenburg
Geert Kloppenburg is directeur van de TukTuk Company en kartrekker van de community voor elektrische voertuigen en nieuwe mobiliteit. Hij vertelt waarom deze ontwikkeling onze samenleving helpt verduurzamen maar ook welke obstakels en tegenwerking in regelgeving en overheid hij steeds weer moet overwinnen.

15.30: Gedecentraliseerde energie – Theo Land
Theo Land is kartrekker van de subcommunity “energie en duurzaam wonen”. Hij vertelt ons hoe ieder gebouw of terrein zelfstandig energie kan opwekken en er zelfs aan kan verdienen.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: