De Stad van Morgen: Vernieuwingsproject voor ondernemingen en instellingen

9 06 2009

“Ik kan mij goed vinden in de idealistische en praktische benadering van dit twee jaar durende project met de juiste specialisten en ondernemende deelnemers. De timing is perfect”, aldus Herman Wijffels. De Stad van Morgen is een project waarin ondernemingen samenwerken aan een betekenisvolle toekomst, niet volgens de normale innovatieve wegen maar door te werken vanuit een holistisch leiderschapsperspectief voor zingevende en maatschappelijke meerwaardeontwikkeling. “Wij zijn enorm blij met de toezegging van Dhr. Wijffels”, aldus initiatiefnemer Jean-Paul Close.(Zie bij: In ‘t Zonnetje). “Heel Nederland weet waar Herman Wijffels voor staat en dat hij zich ten dienste stelt van initiatieven die betekenisvol kunnen zijn in tijd van onvermijdelijke veranderingen. De hulp en ondersteuning van Dhr. Wijffels is voor ons een geweldige steun in de rug”.

Het is een enorme uitdaging om in deze tijd en in deze crisis zoveel moed van ondernemingen te verlangen deel te nemen aan een project dat wel een begin kent met hoge aspiraties, maar waarvan de geprojecteerde duur, het traject zelf en het einde bij de start niet concreet kan worden ingevuld. De aspiratie is een wezenlijke vernieuwing, waarin een duurzame balans voor
menselijke maat en meerwaardesystemen vanzelfsprekend is. Enkele uiterst boeiende mensen hebben zich reeds persoonlijk aan het project verbonden om het open proces te begeleiden.

Prof. Paul de Blot is hoogleraar Business Spiritualiteit te Nyenrode en verzorgt seminars waarin zakelijkheid en zingeving verbonden wordt. Jan H. Mattsson is een Zweed die zich meer dan 35 jaar praktisch bezig houdt met een holistisch leiderschapsperspectief en de persoonlijke groei van de mens. Tot slot is er initiatiefnemer Jean-Paul Close, auteur, grondlegger van multidimensioneel ondernemerschap en bedenker van diverse instrumenten voor doelbewuste ondernemingen.

Ter kennismaking met het plan en de begeleidende specialisten is er een introductiecongres georganiseerd op 25 juni 2009 te Mennorode (Elspeet), een duurzaam conferentieoord. Het hele programma van twee jaar gaat in September van start en wordt vanuit het International Center for Sustainable Excellence te Eindhoven gecoördineerd. Voor meer informatie: www.stir-cwc.org en www.marktleiderschap.nl/downloads/ProjectStad.pdf. Een boeiend initiatief waar ik graag je aandacht op vestig.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: