Politiek: Wat is Klink en klaar? Gemiste kansen naar de kiezers.

27 03 2009

Vooruitschuiven wekt geen vertrouwen. Angst voor gezichtsverlies en stemmenverlies ook niet. Dit alles neemt de onzekerheid bij de burger niet weg. Een Minister van Volksgezondheid die de onderbouwde kritiek van o.a. gerenommeerde wetenschappelijke onderzoekers, het Nederlands HuisartsenGenootschap, de Gezondheidsraad en andere medici op de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker niet noemt en naast zich neerlegt en de kritische geluiden van de betrokken burgers in de media respectloos en denigrerend afdoet met “kwalijke nonsens via Hyves”, bevestigt alleen maar het beeld dat niet alleen de Tweede Kamer zich er terecht over beklaagt dat zij door het Kabinet buitenspel wordt gezet, maar dat ook de burger niet wordt gerespecteerd en serieus wordt genomen.

Zo roept het Kabinet, door hun manier van communiceren, over zichzelf het beeld af van arrogant, zelfgenoegzaam, regentesk, egocentrisch en egoïstsich gedrag. Hetzelfde geldt overigens voor andere politici, wel of niet in de oppositiebankjes zittend, en de sociale partners. Dat beeld is klink en klaar! Wel of niet terecht! In plaats van dat de uiterst waardevolle waarden en normen, die zowel het socialisme als het christendom in zich hebben, worden uitgedragen en gepraktiseerd. Burgers hebben behoefte aan leiders en hebben daar recht op. Daarvoor gingen en gaan burgers o.a. naar de stembus! Weldenkende burgers hebben geen behoefte aan populistische demagogen, die het volk met op het sentiment inspelende, inhoudsloze, opruiende en respectloze praatjes om de tuin leiden. Die zitten gelukkig ook niet in dit Kabinet en komen hopelijk nooit (meer) aan de macht! Maar burgers willen wel krachtige leiders die idealen uitdragen en praktiseren. Die effectief, efficiënt en realistisch de handen ineen slaan. De persoonlijke en partijpolitieke en organisatiebelangen opzij zettend ten dienste van het algemeen belang. Die, letterlijk en figuurlijk, broodnodige leiders hebben wij node gemist. Welke integere professionele (politieke) leiders dienen zich aan? Die investeren in innovatie, duurzame energie, lange termijn investeringen, infrastructuur, milieu, onderwijs, gezondheidszorg, kunst en cultuur, creativiteit en integratie. Wetend dat dat welvaart en welzijn oplevert!

Zie het artikel over vaccinatie “Zorgen voor of zorgen om bijna vierhonderdduizend jonge vrouwen”(04-03) bij “Gezondheidszorg” en de andere artikelen in de categorie “Politiek”:

– “Egoreflectie of Zelfreflectie”(09-12)
– “Politieke uitgangspunten ten behoeve van de gewenste toekomst”(22-04)
– “Willen politici echt een echt reanimatieplan?”(12-09)
– “De authentieke politicus”(29-08)
– “Hoe kan de politiek beter aansluiting vinden bij de bevolking?”(23-07)
– “Politiek en inspiratie”(15-07) en meerdere artikelen op 15-07
– “Kiezersbedrog?”(13-06)


Acties

Informatie

One response

31 03 2009
Bert-Jan van der Mieden

Reactie van Wouter ter Heide: Crisisdebat.

Het kamerdebat over het crisisakkoord op 26 maart was het zoveelste bewijs van de juistheid van het gezegde ‘de honden blaffen, de karavaan trekt verder’. Zo langzamerhand wordt het dan ook duidelijk dat met geblaf de karavaan niet te stoppen is. Dáárvoor zal op Het Binnenhof het besef moeten doordringen dat de karavaan zijn eindbestemming bereikt heeft, dus dat verder trekken en blaffen pure energieverspilling is. Energie die hard nodig is voor de ombouw van onze planeet van een partijpolitiek en economisch strijdtoneel, waar het recht van de sterkste koning kraait, naar een leefbare en rechtvaardige verblijfplaats voor een ieder. Het ultieme politieke doel dat anno 2009 realiteit moet kunnen worden dankzij onze ongeëvenaarde know how op elk terrein en de wereldwijd onderschreven rechten van de mens. Om dit in een vruchtbaar en rechtvaardig mondiaal beleid te gieten, zullen wij ons moeten focussen op de ombouw van de VN van een organisatie van regeringen die primair hun nationale belangen verdedigen, naar een volkerenorganisatie met bovennationale bevoegdheden. Voor die broodnodige ombouw biedt artikel 109 van het VN-Handvest alle mogelijkheid. Hoewel het niet in het regeerakkoord staat, zou onze regering daar – als VN-lid – het initiatief toe kunnen nemen. Waarbij er van uitgegaan mag worden, dat dit baanbrekende initiatief kamerbreed zal worden gesteund. En wel met instemmend applaus in plaats van afkeurend geblaf.

Wouter ter Heide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: