Waar smul(de) jij van? Vandaag driehonderdste weblogdag!

24 03 2009

Op 06-09-2008 schreef ik het artikel “Evalueer elke honderd dagen” met waardevolle tips. Dat was naar aanleiding van de honderdste weblogdag. Op 15-12-2008 schreef ik over de tweehonderdste dag en vandaag zijn we dan op dag driehonderd beland! Met gemiddeld ruim veertig bezoekers per dag en 240 artikelen hebben we nog ambities genoeg, maar ik leer in dit leven wel dat alles zijn tijd nodig heeft. Ask my dear Joke! In deze periode verscheen het eerste Engelse artikel “”The 21st century: End of the privacy of business economics principles”(11-02 bij Awakening management) en er zullen er de komende tijd meer volgen. Waar kon je (blijkbaar) van smullen de afgelopen honderd dagen?

Op verzoek

Van 1 t/m 16 maart schreef ik de tiendelige artikelenserie “Willen wij weten? En wat?”. Omtrent het aantal lezers ervan had ik hogere verwachtingen, maar het kan nog komen. Misschien is het wel zo typerend: We willen kennelijk inderdaad niet weten? Wie van zijn tuin wil genieten kan het onkruid echter maar beter herkennen en weghalen. Tip: Lees ze en kijk eens wat je ermee kunt. Van 06-01 t/m 03-02 schreef ik een serie van dertien artikelen over “De Millenniumdoelen dienen te worden aangescherpt”. Die wordt zeer veel gelezen en dat is verheugend. Beide series hebben wel veel met elkaar te maken overigens. Opmerkelijk is dat het artikel “Loyaliteit en symbiose: Oorzaken en oplossingen”(26-11-2008), dat ik op verzoek schreef, heel hoog blijft scoren in lezersaantal. Schroom dus niet om een verzoek in te dienen!

Duurzame boten

In de afgelopen periode wees ik op een aantal mogelijkheden voor bijzondere bijeenkomsten. Zie aldaar. En wijs mensen eens op de mogelijkheid om op een unieke manier het bootje in te gaan(31-01). Ik riep een paar keer op om lid te worden van de duurzame omroep Llink. Ze zijn nog maar een paar duizend leden verwijderd van de benodigde 150.000 leden, dus wordt s.v.p. voor 1 april lid!

Zuinig Zijn

Natuurlijk konden artikelen over de kredietcrisis niet uitblijven. Zie onder “Economie”. In deze tijd is het artikel “Het belang van outplacement+”(27-01) nog steeds actueel. Op 08-03 schreef ik een artikel over de mensenrechten in de gezondheidszorg en op 04-03 over 400.000 jonge vrouwen. Wees er zuinig op!

De klokkenluider

Ik schreef twintig artikelen over levensbeschouwing en daarbij maakte het artikel “Een pittig gesprek met God”(27-12) veel reacties los. Hetzelfde geldt voor de twee artikelen over de Christelijke kerk(09-02 en 10-02). Vergeef me dat ik niet op elke zeer feilbare uitspraak van bijvoorbeeld de Paus reageer. Zwijgen is soms goud: Of omdat wat je aandacht geeft groeit, of omdat je niet continu kunt klokkenluiden. Het eerste artikel “Levensbeschouwing in de 21e eeuw”(12-02) krijgt uiteraard een vervolg.

(Zelf)Vertrouwen

Op 18-03 verwijs ik naar een interview over mijn werk als extern vertrouwenspersoon. De “Tips voor tussen Kerst en Nieuwjaar”(16-12) zijn voor het gehele jaar toepasbaar en er verschenen vier artikelen in de categorie “Wetenschap”. Ik blijf streven naar meer spreiding over de verschillende maatschappelijke disciplines.

Anders globaliseren

Tot zover deze beperkte samenvatting. De Weblichtjes blijken blijvend in een behoefte te voorzien. Elke dag weer een uitdaging en loop ze eens door. En zeer binnenkort komt u weer een bijzonder iemand tegen in “In ’t zonnetje”. Het wordt wellicht een traditie, maar ik blijf je uiteraard erkentelijk voor je verwijzingen, reacties en verzoeken. Scroll in ieder geval even door de categorie “Globalisering”, want daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen! Op naar een bewustere, duurzame en daardoor gelukkiger wereld! Met hartelijke groeten,

Bert-Jan.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: