Oproep voor Omroep LLiNK, deel 2! Zie artikel op 12-02-2009. Geef ze het voordeel!

25 02 2009

Omroep LLink zit in de problemen. Onvoorstelbaar eigenlijk, net nu men bezig is met een enorme en succesvolle wervingscampagne. We kunnen nu twee dingen doen: Ze kansloos ten onder laten gaan door ons van ze af te wenden wegens financieel wanbeleid.(?) Of we geven ze het voordeel van de twijfel, die hierdoor ontstaat, en geven een duurzame omroep een kans! Zie onderstaand een samenvatting van de stand van zaken en van de verklaring en de oproep van de directeur en het personeel. Vel nog geen oordeel en geef ze het voordeel!

Voorlopig surseance van betaling aan LLiNK verleend

Door de rechtbank in Amsterdam is op 20 februari voorlopig surseance van betaling aan LLiNK verleend. De aanpak van de problemen is tweeledig. Enerzijds is het cruciaal dat LLiNK doorgaat met ledenwerving om zo vóór 1 april de 150.000 leden te halen. Anderzijds is er een exploitatietekort ontstaan, waarop niet voldoende greep bestond, zowel qua omvang als qua redenen. De bewindvoerder de heer Schaink heeft aangegeven te proberen LLiNK te behouden, omdat het naar zijn overtuiging een waardevolle organisatie is met een mooie missie. Hij denkt dat daarvoor wel kansen bestaan. “Belangrijk is dat er voor 1 april nog 22.000 mensen lid worden van omroep LLiNK. Wij moeten zien hoe en waar het tekort precies is ontstaan, hoe wij de begroting sluitend krijgen, en welke ruimte we kunnen creëren om het tekort terug te verdienen.”

Reactie en oproep door Tanja Lubbers, directeur LLink(samengevat)

“Ook bij mij zijn de problemen waarmee LLiNK kampt, ingeslagen als een bom. We zijn nog bezig te onderzoeken waar het nu precies mis is gegaan, maar één ding is voor mij duidelijk: ik draag als directeur de verantwoordelijkheid voor de problemen en doe er dan ook alles aan om uit deze situatie te komen. Ik voel me door de bewindvoerder en het personeel echt gesteund om LLiNK weer zo snel mogelijk op de rails te krijgen. In crisistijd wordt kennelijk heel duidelijk wat de inzet is. Namelijk een omroep als LLiNK in de lucht houden. Juist nu wordt steeds duidelijker dat iedereen er van overtuigd dat LLiNK na september 2010 als B-omroep door moet. Dat betekent meer zendtijd op radio en televisie en dus meer aandacht voor de zaken die wij, en met ons vele anderen, belangrijk vinden. Het snelgroeiende aantal leden bevestigt dat beeld. Daarom gaan we ook keihard door. Wat jij nu kunt doen is lid worden van LLiNK, of als je dat al bent iemand in je omgeving lid maken. De financiële problemen blijken een goede motor van de ledenwerfcampagne. Sinds de perikelen zijn er weer duizenden nieuwe leden bij! Iedereen lijkt te willen helpen en LLiNK te willen laten voortbestaan.”

Verklaring personeel LLiNK (ingekort)

“Al vijf jaar lang maken wij naar eer en geweten onze programma’s. Daarbij gaan we altijd zeer zorgvuldig te werk en nemen we onze verantwoordelijkheid voor de publieke gelden waar wij mee werken. Voor ons komt het nieuws van een financiële crisis bij LLiNK als donderslag bij heldere hemel. Via tv- en radioprogramma’s proberen wij een bijdrage te leveren aan een betere wereld. De afgelopen tijd hebben we ons ook keihard ingezet voor het werven van leden. In nog geen jaar tijd hebben we 90.000 nieuwe leden geworven. Het is voor ons dan ook onverteerbaar om in het zicht van de finish, namelijk 1 april, deze strijd op te moeten geven door factoren waar wij geen invloed op hebben. Wij geloven dat juist in moeilijke tijden idealen het fundament van onze samenleving zijn. LLiNK is de enige omroep in het Nederlandse publieke bestel die zich volledig tot doel stelt programma’s te maken voor een eerlijke en duurzame wereld. De idealen van LLiNK, van ons en van al onze ca. 129.000 leden(huidige stand), zijn het waard om heel hard voor te knokken, nu meer dan ooit. Wij geloven in een betere wereld en zijn ervan overtuigd dat wij niet de enigen zijn. Word lid, juist nu!”

Doelstelling LLiNK

LLiNK wil met haar programma’s op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld. Oproep: Word voor 1 april lid. Ga naar www.Llink.nl.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: