Oproep voor omroep Llink: Word lid van deze duurzame omroep!

12 02 2009

Dit weblog is geen reclamemedium, maar ik maak graag een uitzondering voor het algemeen maatschappelijk belang.
De publieke omroep LLiNK bestaat sinds 2000 en zet zich in voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld door mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar eigen mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren. Door motiverende en oplossingsgerichte radio- en televisieprogramma’s te maken over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu laten zij zien dat de inbreng van elke betrokken wereldburger bijdraagt aan een duurzame toekomst.

LLiNK is dé omroep voor een eerlijke, groene wereld en telt nu bijna 120.000 leden. Voor 1 april 2009 heeft LLiNK 150.000 leden nodig, anders houdt LLiNK op te bestaan. Word dus lid voor slechts € 5,73 per jaar, want dat kun je toch niet laten gebeuren in een land met meer dan een miljoen cultural creatives: Mensen die aangeven voor een duurzamere wereld te zijn!

Als lid van LLiNK krijg je toegang tot de ledensite, korting in de LLiNK webshop en kortingen op festivals en evenementen. Ga zelf naar de website www.llink.nl voor meer informatie en kies zelf. En wijs anderen op deze kans om een omroep te steunen die duurzame geluiden en beelden laat horen en zien!


Acties

Informatie

3 responses

12 02 2009
Diana Vergeer

Beste Bert-Jan,

Heel erg bedankt voor de oproep op uw site om lid te worden van LLiNK!
We hopen dat veel mensen hierop zullen reageren. Zeg ’t voort!

Groeten,
Diana Vergeer
Omroep LLiNK

16 02 2009
Markward

Groen en duurzaamheid is hot. Zo hot, dat sommige van jullie zelfs al een beetje Groen-moe beginnen te worden. Waarschijnlijk scheidt u al lang keurig uw afval, brengt u de kinderen naar school op de fiets en boekt u wellicht zelfs al uw vluchten via http://www.greenseat.com, om zo de CO2 uitstoot te compenseren. En dat hoeft echt niet allemaal voor de buurman die op elke feestje weer blaat wat voor een moraalridder hij is. Nee, groen en bewust leven doet u niet alleen voor uw omgeving, maar vooral ook voor uzelf!

Is het eigenlijk niet gek dat een ‘katoenen’ T-shirt tóch kankerverwekkend is? Bij de productie worden stoffen toegevoegd die schadelijk zijn voor de mens. Deze stoffen nemen wij vervolgens weer op in ons lichaam als wij zweten. Lijkt sporten ineens toch minder goed voor je dan je denkt! En zou het niet fantastisch zijn als al ons afval dat wij produceren voedsel wordt? Net als dat het afval van een kersenboom, de kersen en bloesem, dient als voedsel voor de vogels en de bodem. Zie http://www.duurzaamheid.nl/c2c/.

Ondanks de groene hype, wordt het ons echter nog steeds te moeilijk gemaakt om échte groene producten te kopen. Biologische producten zijn vaak erg duur en de Bijenkorf verkoopt nog steeds geen composteerbare T-shirts. Toch komen er steeds meer van deze producten op de markt en is er een positieve ontwikkeling gaande met de komst van een omroep zoals Llink. Dankzij Al Gore, maar ook onze eigen Floortje Dessing en Anne-Marie Rakhorst is het geitenwollen sokken imago van ‘Groen’ en ‘Duurzaamheid’ verleden tijd en worden steeds meer mensen zich bewust van onze huidige milieuonvriendelijke levensstijl, economie en politiek. Als wij groener worden (en zo moeilijk is het eigenlijk echt niet, zie http://www.treehugger.com/gogreen.php), zal de economie daarop reageren. Als de vraag naar groene producten toeneemt zal snel het aanbod toenemen in de vorm van meer ontwikkeling en productie. Op die manier wordt het ons dus steeds makkelijker om groener te leven. Aan ons dus als aardbewoners en consumenten om het sneeuwbaleffect in werking te stellen!

De beroemdste kikker, Kermit, riep ooit: ‘It’s not easy being green’. Maar sinds wanneer is makkelijk leuk?! Iemand versieren die ‘hard to get’ is, is toch ook altijd veel spannender? Groen worden als mens, maar ook als onderneming is weliswaar nog steeds niet makkelijk, maar wel interessant, spannend en gezond!

Succes en Enjoy!

17 02 2009
Bert-Jan van der Mieden

Markward, prima geschreven, lekker lezend artikel met geweldige verwijzingen. Het zou mooi zijn als er een Nederlandstalige treehuggerversie of initiatief kwam, dan bereik je een veel groter publiek. Ik zal de verwijzingen in de blogroll plaatsen.
Wetend hoe ik denk en schrijf over duurzame relaties, geef je me natuurlijk op het eind een inkoppertje:”Hard to get” versieren kan zeker spannend zijn, maar op den duur ook vermoeiend en je wordt er niet vrolijker van. Mijn advies: Ga voor een duurzame relatie. Maar je laatste zin is een perfecte afsluiter: Groen ondernemen is interessant, spannend en gezond.

Dus: Wordt lid van Omroep LLink: Interessant, spannend en gezond tv-kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: