Patty van der Mieden wint publieksprijs

10 02 2009

Ze was de enige kapster in Oost-Nederland die in de finale stond voor de hoofdprijs van de L’Oréal Colour Trophy, een landelijke haarkleuringswedstrijd speciaal voor kappers. Van de 75 landelijke deelnemers gingen er slechts vijftien door naar de finale. Deze was gisteren op 9 februari 2009 in studio 21 te Hilversum. De L’ Oréal Colour Trophy is een initiatief van L’Oréal Professionnel en een toonaangevende wedstrijd voor kappers en kleurspecialisten.

Patty van der Mieden (25) is bedrijfsleidster van kapsalon Peter Wellen Hair in Epe. Ook haar baas, Peter Wellen, stond in de finale van deze felbegeerde kappers-award. Een bijzondere en spannende tijd dus voor personeel en klanten van deze kapsalon, die al uitgeroepen werd tot een van de dertig mooiste ter wereld.

In een interview in de Stentor voorafgaande aan de finale zei Patty: ,,Het is de eerste keer dat ik meedoe aan zo’n wedstrijd en dan sta ik meteen al in de finale.” Hoe was ze zover gekomen? In de zomer van 2008  kleurde ze een model en zond hiervan een foto in naar L’Oréal. De jury was zeer onder de indruk van haar creatie en vervolgens stond ze 10 november in de halve finale. Een live presentatie, waarbij niet alleen het haar van het model gedaan moest worden, maar ook de kleding en make-up passend dienden te zijn. Het ging om het totaalplaatje, waarbij het gaat om vakmanschap, creativiteit en vooral kleur.

Omdat Patty naast haar kappers- en ondernemersopleiding ook een visagie-opleiding volgde bij de Apeldoornse visagiste Ingeborg Kloezeman was dat een kolfje naar haar hand. Als visagiste wordt ze regelmatig opgeroepen voor tv-producties, zoals Weekend Miljonairs en Miljoenenjacht. Op de set van de Nederlandse speelfilm “Het leven uit een dag” deed zij het haar en de make-up van zo’n zeventig figuranten. Ook bij het visagiewerk, en zeker bij films, komt het aan op het detail, dus daar weet Patty wel raad mee.

En dat bleek ook wel. Na tien jaar werkzaam te zijn in het kappersvak won zij gisteravond de publieksprijs! Mogen wij even trotse ouders wezen! Patty van harte en………bedankt! Want je zult maar zo’n dochter hebben. En Patty weet dat dat niet alleen vanwege deze prijs is. Na keihard werken en honderd procent ervoor gaan verdien je deze prijs en daar zijn we blij mee, maar in de eerste plaats ben je een prachtvrouw en een bijzonder mooi mens. Bewonder haar in de media, op de site van www.lorealcolourtrophy.com en wellicht vanavond bij Shownieuws en/of RTL Boulevard.


Acties

Informatie

One response

10 02 2009
Joop en Maria

Lieve Jo en Bert-Jan,

JOECHÉÉ… HOLLADIÉÉ……VAN HARTE PROFICIAT.
Wat geweldig!!! Weer een fantastische erkenning!
En Ja natuurlijk zijn jullie terecht trotse ouders,
want jawel ook wij kennen Patty in haar volle hoedanigheid
en niet alleen als kapster – visagiste. Pracht meid !!
Dus last but not least; Patty VAN HARTE GEFELICITEERD !!!!!!

Met veel lieve groetels uit Brabant van Joop en Maria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: