Op unieke wijze het bootje in?

31 01 2009

Je wilt geen traditionele huwelijksinzegening, maar  een ceremonie waarbij je je eigen spiritualiteit, waarden, normen en levensvisie inbrengt en daar je eigen unieke vorm aan wilt geven. Dat kan, want dat verzorg ik voor je. Onderstaand geef ik een aantal reacties weer op een huwelijksceremonie. Er is altijd sprake van maatwerk, maar de reactie van dit bruidspaar geeft mooi weer  hoe er gewerkt wordt. Het bruidspaar:

“We hebben geprobeerd de ceremonie vorm te geven op een niet traditionele, enigszins losse manier en dat is zeer goed gelukt. Wij wilden dat laten doen door iemand die fantastisch met woorden overweg kan en op een pakkende en integere manier altijd iets raaks zegt. Die onze visies kan verwoorden, die (veel) humor heeft en ook zelf veel toe te voegen heeft. Onze persoon in gedachten leek sterk op Bert-Jan. Vandaar dat wij hem hebben gevraagd met ons een anderssoortige ceremonie te maken. De gesprekken voorafgaand aan onze bruiloft waren zeer inspirerend en verruimend. We hebben met z’n drieën gesproken, maar hebben ook één op één gesprekken gehad! De voorbereiding was al een avontuur en feest op zich. Hoe de ceremonie er in grote lijnen uit zou zien, wisten we wel, maar ook voor ons bleef het een verrassing wat Bert-Jan uiteindelijk te vertellen had. Aan het einde van de ceremonie was er een interactieve opdracht voor alle gasten, waarin zij ons iets meegaven. Heel mooi en ontroerend om dat van onze dierbaarste mensen te horen en te ontvangen. De ceremonie van Bert-Jan is zeer bijzonder, spontaan, inspirerend, verruimend en persoonlijk. Dit was voor ons absoluut dé manier om onze verbinding te vieren en te bezegelen. Persoonlijker, specialer en bijzonderder had het niet kunnen zijn.”

Mooier kan ik het zelf niet verwoorden nietwaar. Hoe kinderen dat ook op hun eigen wijze doen, zo’n dag is voor de wederzijdse ouders natuurlijk ook een hele bijzondere. Laat ik hun reactie daarom ook vermelden. Wellicht ter geruststelling. De (schoon)ouders:

“Nogmaals dank voor alle zorg die je zowel  aan het bruidspaar als aan ons gegeven hebt. Dat voelde heel fijn en heeft mij goed gedaan. De ceremonie was geheel naar wens en maakte van de dag iets heel “eigens”.  De kinderen waren daar ook heel enthousiast over en kijken er met heel veel plezier op terug”. “Een al lang bestaand instituut wordt nieuw vormgegeven. Verfrissend, aangrijpend en ontroerend. Bravo !”

Mocht je samenwonen en niet getrouwd zijn, omdat je het niet op de traditionele manier wilde, dan is hier je kans. Maak er een feestelijk jaar van! Het aardige is dat je er tevens het goede doel mee dient, want de opbrengst gaat daar naartoe. Het is heel leuk, mooi en dankbaar werk, dus voor mij is het ook een feest om te doen. Zie voor de mogelijkheden bij “Ik Verbind”.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: