Wil men na werktijd nog dineren? Ja!!

28 01 2009

Het waren en zijn natuurlijk fantastische ervaringen. Huisartsen, executives die vele vlieguren maken, ondernemers(met boordevolle agenda’s en gezinnen die hen ook wel eens wil zien) en personeelsmanagers en staffunctionarissen. Om maar een paar beroepen te noemen. Bonte gezelschappen van personen die, ondanks hun noodzaak tot zeer effectief timemanagement, behoefte hebben aan professionele en boeiende uitwisseling op niveau. En dat kregen ze blijkbaar gezien de enthousiaste reacties.

“Bijzonder dat we zo boeiend en ontspannen konden uitwisselen, zowel over zakelijke als persoonlijke onderwerpen en vragen die ons bezighouden”.”Onvoorstelbaar. Je crëeert een klimaat van veiligheid en vertrouwen, waardoor personen, die elkaar geheel niet kennen, zo open en persoonlijk zich uiten naar elkaar toe. Nooit eerder meegemaakt.”

Mooi om te horen natuurlijk en ook om zelf te ervaren dat dit mogelijk is. Ik vertel het om aan te geven dat de behoefte er heel duidelijk is aan dit soort bijeenkomsten en dat het wel degelijk mogelijk is.

Bewustwordingsmanagement biedt nieuwe perspectieven, omdat het ons terugvoert naar de kern waar het om gaat. Om bewustwordingsmanagement maatschappijbreed te introduceren en te implementeren verzorg ik daarom deze bewustwordingsdiners op basis van het door mij geschreven en uitgegeven lees-, studie- en werkboek “De mens in de 21e eeuw” .

Elk diner begint met een korte opening, een welkomstwoord en een inleiding over het thema. Eventueel vooraf ingebrachte suggesties, vragen en accenten worden daarin meegenomen. Vervolgens wordt er aan de hand van vragen, stellingen en/of andere aanwijzingen met elkaar gesproken. Afgewisseld door het uitserveren van een der gangen. Tussendoor en nadien vindt terugkoppeling plaats. In het programma wordt de verbinding gelegd tussen de psychologische, de levensbeschouwelijke(waarden, normen, mens- en wereldbeelden) en de maatschappelijke aspecten, en met (persoonlijk) leiderschap en management. Het is gericht op de zelfsturing van en de aansturing door de deelnemer, diens mogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid. De inleidingen bieden nieuwe inzichten en deze worden direct gekoppeld aan de praktijk. Door vooraf  vragen en wensen kenbaar te maken, kan ten aanzien van de inhoud zoveel mogelijk voor maatwerk worden gezorgd!

Diverse thema’s

1. Diversiteit en pluriformiteit
Wie is de mens? Innerlijke dilemma’s. Innerlijke motivatie als basis. Een nieuw mensmodel en de mogelijkheden van bewustwordingsmanagement in de praktijk. Opvoeding, onderwijs en organisaties in een pluriforme samenleving. Effectief omgaan met zin- en betekenisgeving. Vergroten van de persoonlijke en gezamenlijke invloed en toegevoegde waarde.

2. Innovatie en kwaliteitsverbetering
Spirituele, relationele en sociale innovatie als basis voor technologische innovatie en bedrijfs-ethiek. Nieuwe inzichten en concrete handvatten op zes kwaliteitsniveaus.

3. Luisteren
Het aangaan van de dialoog met jezelf, de ander en het andere. Nieuwe inzichten en concrete handvatten op zes kwaliteitsniveaus voor gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen. Het effectief inzetten van verscheidenheid. Bewust samenwerken.

4. Duurzame ontwikkeling
De psychologische en levensbeschouwelijke aspecten van de mens. (Zelf)respect. Perspectieven van minderwaarde, eigenwaarde, conflicten en belangentegenstellingen. Peace, people, perspective, planet, power, pride en profit. Kracht, liefde, schoonheid, vertrouwen, waarheid, wijsheid en zuiverheid.

5. Leiderschap en persoonlijk leiderschap
Leiderschap en management van levenskunst en levenskunstenaars. Wat doen we vandaag en morgen en hoe kijken we straks terug? Consequenties en mogelijkheden van effectief timemanagement. Visie, strategie en uitvoering inzake MVO en globalisering. De invloed op de aandeelhouderswaarde per kwartaal. Verbindingen tussen korte en lange termijn. Richtingaanwijzers voor een innerlijke ontdekkingsreis en ontmoetingen.

Diverse malen zijn er ook voor grotere groepen, van 40-60 personen, verspreid over tafels van 6-8 personen, interactieve dinerbijeenkomsten georganiseerd. Ook deze diners werden door de specifieke opzet en begeleiding zeer enthousiast ontvangen. Voorbeelden van thema’s zijn: “investeren in mensen” voor ondernemers en executives en “loslaten en omgaan met verantwoordelijkheid” voor managers.

Ook andere thema’s zijn mogelijk. Zie voor meer informatie onder “PYRAMIDE”.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: