Het belang van outplacement +

27 01 2009

Juist in deze crisistijd is outplacement in de publiciteit en wordt hier meer gebruik van gemaakt. In tijden van economische crises werken de privé- en werksituatie veelal meer op elkaar in. Het is dus zaak om outplacement zo zorgvuldig en professioneel mogelijk te doen, met een optimale prijs-prestatieverhouding en zonder imagoschade. Door vroegtijdige inschakeling van PYRAMIDE wordt onzekerheid, onduidelijkheid, demotivatie, negatieve publiciteit en/of onnodige verliezen voorkomen of beperkt. Zowel de organisatie als de vertrekkende en achterblijvende medewerkers kunnen begeleid worden en er wordt gezorgd voor optimale afstemming tussen alle betrokken partijen. Het gaat om individuele begeleiding, maar een combinatie met groepsoutplacement is mogelijk.

PYRAMIDE onderscheidt zich van andere bureaus doordat zij – indien nodig – kan doorgaan, daar waar andere bureaus verwijzen naar therapeuten. Zonodig worden de psychosociale en relationele aspecten in leven, wonen en werken meegenomen. Diverse complexere begeleidingstrajecten zijn in de afgelopen jaren succesvol begeleid. Er is maatwerkbegeleiding mogelijk voor partners en zelfs voor kinderen. Tevens onderscheidt PYRAMIDE zich door met een vast maatwerktarief te werken. Dat scheelt vaak behoorlijk in de kosten. In voorkomende gevallen is begeleiding in het weekend of ’s avonds mogelijk. De zeven dagen en 24 uur beschikbaarheid, alsmede de nazorgperiode van een jaar worden zeer gewaardeerd.

PYRAMIDE kan desgewenst beschikken over diverse psychologische onderzoeken. Altijd met een uitvoerige nabespreking met de onderzoeker en de begeleider. Het rendement van deze aanpak is bijzonder hoog. De doorlooptijd is sterk persoonsgebonden, situationeel bepaald en mede afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt. De resultaten tot nu toe zijn uitstekend.

Door mijn ervaring als psychiatrisch verpleegkundige en sinds 1992 als loopbaanprofessional, counselor, psycho-sociaal- en partnerrelatietherapeut, ben ik in staat om coaching, counseling en therapie van elkaar te scheiden en zonodig met elkaar te verbinden. Onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden en heden kunnen de voortgang van een outplacementtraject bemoeilijken. De ervaring leert dat door outplacement getraumatiseerde mensen, door een effectieve, professionele aanpak tot adequate verwerking en optimale ontplooiing kunnen komen. De partner en het gezin worden geconfronteerd met veranderingsprocessen op de diverse kwaliteitsniveaus van leven. Zonder begeleiding kunnen zowel de kandidaat als diens privé-omgeving in een negatieve spiraal terecht komen. Goede professionele begeleiding heeft echter positieve effecten en versnelt het outplacementtraject.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: