De gezonde en duurzame organisatie: ziekte als kans

15 08 2008

Organisaties worstelen met een te hoog ziekteverzuim. Een bepaald minimaal ziekteverzuimpercentage is onvermijdelijk. Het kan altijd een keer voorkomen en er kan sprake zijn van zwangerschapsverlof, enz. Maar waar ondernemers en managers grip op willen krijgen is het teveel aan ziekteverzuim en op het ongrijpbare ziekteverzuim. Daaronder valt o.a. het verzuim door psychische, relationele en sociale oorzaken. Benader ziekte nu eens van een andere kant en merk het resultaat!

1. Beschouw elke ziekte nu eens niet als een individuele ziekte, maar als een symptoom van de ziekte van de gehele organisatie of een onderdeel daarvan.
2. Realiseer je nu eens dat onder elke ziekte een gezond verlangen zit en spoor dat verlangen op en ga daarmee aan de gang
3. Daardoor wordt elke ziekte een kans

Ik heb een methodiek en een individuele en groepsgerichte aanpak, waardoor de ziekte in het verleden en in het heden geanalyseerd kan worden en vertaald kan worden naar kansen voor de organisatie. Tevens kan dezelfde methodiek gebruikt worden om het ziekteverzuim voor de toekomst om te buigen naar optimale resultaten, motivatie en productiviteit. De methode bespaart veel geld en minimaliseert het ziekteverzuim, direct op korte termijn en uiteraard op de lange termijn. De gezondheid van de organisatie wordt geoptimaliseerd en men zet zich vol energie in voor het realiseren van doelstellingen. Ontdek de kansen die ziekte biedt. Dit onderwerp is een aardig thema voor de lunch die ik aanbied. Zie het artikel:
“Wie wil er met mij lunchen voor het goede doel?” Bij alle categorieën.

Ik verneem graag van je. Je kunt mij ook mailen naar b.j.p.mieden@pyramide.nl.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: