De ondernemer en vertrouwen, deel 2.

10 06 2008

In het eerste artikel onderscheidden we de schijnpersoonlijkheid van de ware persoonlijkheid, ons Zelf. We konden komen tot vertrouwen in het leven, in de ander en in onszelf, door op zes niveaus te luisteren naar ons zelf . Breng de huidige situatie op die zes niveaus in kaart, schrijf je verlangens op en geef aan wat je wilt doen om de gewenste situatie te bereiken. Daarmee hebben we de muur al afgebroken, die ons belemmerde om naar onszelf te kijken. Het zesde, spirituele niveau brengt ons terug naar ons levensvertrouwen. Hoe komt het dat we dat niet ervaren? Problemen hebben met bijvoorbeeld de zin- en betekenisgeving van het lijden, de dood, waarden en normen en levensovertuigingen van onszelf en de ander?

Ons levensvertrouwen wordt geblokkeerd door onze minderwaarde: Onze minderwaardigheidsgevoelens en -gedachten. Die hebben we allemaal. En we communiceren en ondernemen allemaal mede daar vanuit. Om te kunnen vertrouwen is dan ook de volgende stap: Het in kaart brengen van je minderwaarde en je eigenwaarde. Dat kun je doen door jezelf vier vragen te stellen:

Door wie en welke omstandigheden is je minderwaarde gevoed gedurende je levensloop? Neem die door in periodes van vijf jaar. 0-5 / 5-10, enz. Welke minderwaarde onderken je in jezelf gedurende je levensloop?

Doe hetzelfde nu met eigenwaarde. Lees nu de twee artikelen nog eens over en maak aan de hand daarvan eens een vragen- en actielijst voor jezelf. Dan wordt het tijd om een halve dag er alleen op uit te trekken. Wat zijn je bevindingen?


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: